Ziekte van Pfeifer

Snel vermoeid en slap sinds de ziekte van Pfeiffer

 

Jeroen W. (22) student geschiedenis, heeft een afspraak gemaakt  op 15-02-2010

Hij is te moe voor zijn leeftijd: hij kan maar net zijn studie volgen; heeft veel capaciteiten, maar het is of zijn denken geblokkeerd wordt. Hij moet heel veel slapen, en uitgaan kan alleen nog op één avond in de week, meestal vrijdag.
Eigenlijk leidt hij een heel geisoleerd leven buiten zijn studie. Hij is meestal te moe voor een afspraak of hobby in de avonduren.

Deze moeheid is blijven bestaan nadat hij fors de Ziekte van Pfeiffer had doorgemaakt met hoge koorts, en een gestoorde leverfunctie; hij kwam nauwelijks uit zijn bed toen.. het was maart 2008. Hij was ruim een maand zo ziek geweest en ging na 2 maanden weer geleidelijk aan naar school; hij zat in zijn eindexamenjaar.

Naar aanleiding van deze klacht en de gegevens uit zijn levensgeschiedenis, waarbij we vooral bekeken wat er allemaal speelde toen hij de ziekte van Pfeiffer opliep, adviseerde ik hem:
EBV in de potenties 200K en 1000K.
Hij reageert op deze medicatie eerst met een halve week doodmoe zijn; ‘alsof ik weer die Pfeiffer had', waarna hij heel langzaam aan goed opknapt.
In totaal neemt hij opeenvolgend de EBV 200K 3 x en de 1000K nog 2 x voor de reacties erop niet meer optreden. Intussen is hij dan ook, na 3 maanden voor 70-80% van zijn moeheid af. Hij slaapt nog wel langer dan gemiddeld, maar hij kan echt veel meer doen buiten zijn studie-uren. Het denken is ook weer als vanouds..

Ik adviseer hem nu nog eens per maand 3 korreltjes Praseodymium Phosphoricum 1000K, zijn constitutiemiddel'
Bij terugval moet hij ook nog eens de EBV-1000K te herhalen.

Na 8 maanden is hij weer helemaal in zijn oude doen.
Na 4 jaar spreek ik hem nog eens. Hij is afgestudeerd en erg tevreden of het algehele herstel van zijn energie.