Onvervulde zwangerschapswens

In de loop van een homeopathische behandeling valt nogal eens op dat de betreffende vrouw ook ineens een betere menstruatiecyclus krijgt, of zelfs ineens zwanger blijkt, wat zij na lang hopen niet meer verwacht had. Daarom is een speciaal behandelaanbod ontwikkeld voor dit probleem. Door zorgvuldig een anamnese af te nemen, liefst bij man én vrouw, worden verstoringen in kaart gebracht die het natuurlijk zwanger worden kunnen belemmeren. De vrouw en vaak ook de man krijgen een specifiek uitgezocht homeopathisch geneesmiddel voorgeschreven om deze ontregeling te behandelen; het geneesmiddel moet passen bij de lichamelijke en psychische toestand van deze persoon. Ik bekijk ook altijd of de homeopathische behandeling wel nu de beste is; dat hangt af van wat er aan de hand is, en natuurlijk van de leeftijd van de vrouw. Daarnaast kunt u adviezen krijgen op het gebied van voeding, vitamines, bewegen etc.

Homeopaten gaan ervan uit dat het mogelijk is met een goed gekozen homeopathisch middel de gezonde balans te herstellen en zo de vruchtbaarheid te stimuleren.

Inmiddels heb ik op deze manier 11 stellen in behandeling genomen, en zijn er 6 zwangerschappen ontstaan, bij heel verschillende problematieken, ook bij organische afwijkingen. Ook voor een homeopaat is dit een onverwacht gunstig resultaat! Het voordeel van homeopathie is dat je een potentie van een middel geeft; deze potentie is gemaakt door een stof sterk te verdunnen en te schudden. Dit betekent dat er geen bijwerkingen, geen schadelijke gevolgen zijn, en dat de vruchtbaarheid verbetert door herstel van de eigen balans; dit blijkt de kans op zwangerschap aanzienlijk te doen toenemen. Mocht er een zwangerschap ontstaan: homeopathie is ook niet schadelijk voor de ongeboren vrucht omdat de middelen zeer sterk verdund en geschud zijn. Ze beïnvloeden alleen uw eigen herstelvermogen; u herstelt de balans van binnen uit.

 

Vruchtbaarheidsproblemen die goed op homeopathie kunnen reageren:

  • na onderzoek onverklaarde kinderloosheid
  • afwijkende menstruatie-cyclus.
  • PCOS-polycysteus ovarium syndroom.
  • na stoppen van jarenlang pilgebruik helemaal geen menstruaties meer krijgen.
  • problemen met het baarmoederhalsslijm.
  • de eileiders zijn minder goed doorgankelijk door infecties (verklevingen).
  • sperma van minder goede kwaliteit
  • eicelreserve erg laag

Voorbeelden

 

Voorbeeldcasus 1

 

Echtpaar, vrouw 36 en man 38 jaar oud, probeert al 3 jaar zwanger te worden. Er is sprake van verminderd, wel goed beweeglijk sperma. Er zijn geen belemmeringen voor een gezonde zwangerschap bij de vrouw. In Het eerste gesprek blijkt dat problemen in het ouderlijk gezin van een van hen flinke spanning en verdriet veroorzaken, juist rond de kinderloosheid. Ik adviseer elk van hen een individueel passend homeopathisch geneesmiddel, voor de vrouw Magnesium silicicum 200K en voor de man Samarium carbonicum 1000K én een homeopathisch middel gericht op de spermaverbetering voor de man, Tribulus terrestris D6.
Twee maanden later blijkt de vrouw veel rustiger met de kinderloosheid om te gaan, en ook de man voelt zich uitstekend. Nog een maand later krijg ik een telefoon: er is heel wat veranderd! op allerlei gebied, maar ook: ze hebben net gehoord, dat ze zwanger zijn!, en ..of ik iets weet voor de misselijkheid.
Na wat zoeken is ook de misselijkheid goed te verhelpen met een homeopathisch middel. We spreken af dat het paar na 30 weken zwangerschap nog een keer langs komt; vooral om te bespreken hoe een eventueel bevallingsprobleem met homeopathische middelen verlicht, soms zelfs opgelost kan worden.

 

Voorbeeld casus 2:


Een vrouw, 32 jaar, die ik heb behandeld voor een chronische oververmoeidheid, merkte dat ook de menstruatiecyclus nu weer goed regelmatig is. En zij heeft nu genoeg energie om een zwangerschap aan te kunnen. Na 2 jaar meldt zij zich weer want zij wordt niet zwanger. Bij onderzoek bij de gynaecoloog blijkt dat er niet genoeg progesteron wordt gemaakt in de tweede helft van de cyclus. Zij is huiverig voor hormonaal ingrijpen, ook vanwege haar geschiedenis met chronische vermoeidheid.
Op basis van dit probleem en het aanvullend homeopathische onderzoek adviseer ik haar: Folliculinum 200K1 x per maand, voor de eisprong Progesteron 30K 1 x per week na de eisprong; verder Natrium muriaticum 200K 1 x per week. Daarnaast Prenafem als vitamine 1 x per dag. Na 2 maanden ontstaat een zwangerschap, en inmiddels is een gezond kindje geboren!

Leuk detail: 6 weken voor de bevalling is de stuitligging van de baby nog gekeerd met behulp van shiatsu-massage en acupressuur. Zo kon zij gewoon thuis bevallen..

En inmiddels  is zij onverwacht snel..zwanger van de tweede.