Contact

Praktijk voor Homeopathie
Maria Klompé, arts

Homeopathisch artsencentrum Utrecht
Koningsweg 234
3582GM Utrecht


Afspraak maken: via de secretaresse: 

tel: 030-2524050
Maria Klompé 1952

Arts en HomeopaatArts geworden om bij te dragen aan de gezondheid van mensen.
Homeopaat omdat alleen herstel van een gezond evenwicht in de gehéle mens werkelijk genezing betekent.

Homeopathie werd voor mij een onmisbare aanvullende geneeswijze, die thuishoort bij de integrale gezondheids zorg.

Homeopathie laat zien hoe de mens sterk verbonden is met de natuur.

Het fascineert mij hoe we die natuur kunnen inzetten om ons eigen herstelvermogen aan te spreken zodat wij ons evenwicht hervinden en nieuwe maar ook vaak al jaren bestaande klachten verdwijnen.

Daarbij maak ik gebruik van alle kennis en ervaring die ik als regulier werkend huisarts en als consultatiebureau-arts heb opgedaan.

Het advies van orthomoleculair werkende collega's  gebruik ik graag voor verder ondersteuning van mijn patiënten.


Kennis en ervaring:

In 1979 heb ik de huisartsopleiding afgerond.
Hierna werkte ik in een gewone wijkpraktijk in Utrecht en lange tijd als huisarts in een psychiatrisch ziekenhuis. Daarnaast nam ik waar voor consultatiebureau-artsen. Als huisarts was ik steeds op zoek naar een therapie die zoveel mogelijk de gehele mens respecteerde en recht deed.
In 1982 volgde ik de SHO-opleiding homeopathie voor artsen.

Sinds 1986 ben ik steeds naast mijn huisartswerk ook als homeopaat werkzaam geweest en in 1999 besloot ik mij helemaal op de homeopathie toe te leggen.


Ik werkte van 1992 tot augustus 2018 als arts voor homeopathische geneeskunde in het Gezondheidscentrum De Schans in Nieuwegein 

Ik werk nu nog in het 

Homeopathisch artsencentrum aan de Koningsweg in Utrecht.

Bij-en nascholing, zowel regulier als homeopathisch, waarborgt mijn registratie als arts en als homeopaat.

In het Homeopathisch artsencentrum in Utrecht werken we met 8 artsen voor homeopathie. We behandelen hier patienten uit het hele land en er wordt veel ontwikkelwerk gedaan waardoor het centrum nationaal en internationaal bekend is. Het werken op deze plek betekent: intervisie met ervaren collega’s en de mogelijkheid om onderzoek te doen en zo homeopathie verder te ontwikkelen. Ik begeleid hier geneeskundestudenten bij hun keuzevak aanvullende geneeswijzen. Homeopathie-studenten kunnen bij mij hun afrondende praktijkstage doen.

In het Gezondheidscentrum De Schans werkte ik sinds 1992 in de eerste lijn in direct contact met huisartsen, fysiotherapeuten en andere eerstelijnswerkers. Ik behandel hier mensen uit de wijk en ook uit de regio; zeker met kinderen is het praktisch dat ik dichter bij huis en school was.

NB: per augustus 2018 heb ik mijn praktijk in Nieuwegein beëindigd.

Mary van der Steur, homeopaat-arts en ook tot april dit jaar nog als huisarts werkzaam, heeft mij opgevolgd. 

Zij is gestart in mei 2018 en nam  per augustus 2018 de praktijk in Nieuwegein over.Ik ben lid van de VHAN:de Vereniging voor Homeopathisch werkende Artsen in Nederland,  en van de AVIG-: artsenvereniging voor integrale gezondheidszorg. Dit is een voorwaarde voord de gedeeltelijke  vergoeding door de aanvullende ziektekostenverzekeringen.