Wat is Homeopathie

Homeopathie is een geneeswijze die

  • ons zelfherstellend vermogen stimuleert, waardoor ons hele gestel in een beter evenwicht komt
  • de gehele mens goed doet
  • mild en veilig is en geschikt voor alle leeftijden
  • helpt zowel bij acute als chronische klachten.

De Homeopathische geneeswijze gaat ervan uit dat ziekte het gevolg is van een verstoring in ons vermogen om zelf te herstellen.
Iemand is gezond als dat zelfherstellend vermogen in orde is.

Geschiedenis

Homeopathie is een oude geneeswijze. Zij werd in een andere vorm al eeuwen beoefend in India. De Duitse arts Hahnemann (1755-1843) herontdekte haar en gaf haar de naam Homeopathie. Hij ontwikkelde de eerste geneesmiddelen en legde de grondslag voor de homeopathie in onze tijd. Homeopathische geneeskunde wordt nu over de hele wereld uitgeoefend.

Via de Stichting Homeopaten zonder Grenzen komt Homeopathie nu ook beschikbaar in landen waar de ziekenhuisgeneeskunde maar zelden bereikbaar is. Zij biedt hier een zeer bereikbaar en betaalbaar alternatief.

Homeopathische geneesmiddelen

De homeopathische geneesmiddelen zijn gemaakt uit stoffen die in de natuur voorkomen: dierlijke producten, mineralen en plantaardige stoffen. Ze zijn door schudden en verdunnen zeer sterk werkzaam en veilig gemaakt. Deze geneesmiddelen kunnen zo nodig naast reguliere medicijnen worden ingenomen.lees meer

Hoe werkt homeopathie?

De hypothese is dat de homeopathisch verdunde en bewerkte stof net die informatie aan ons organisme geeft die nodig is om het specifieke zelfherstellend vermogen te ondersteunen en het lichaam zo door de crisis heen te helpen. Je kunt het vergelijken met een plattegrond voor iemand die in een doolhof rondjes loopt en er niet uit komt: er is maar één plattegrond de juiste om hem te helpen zelf weer de uitgang te vinden. En eenmaal buiten heeft hij die ook niet meer nodig. Het homeopathisch geneesmiddel geeft in die veronderstelling niet-meetbare informatie aan het organisme. Die informatie brengt een wél merkbare en meetbare verandering op gang, die in de hele mens een gezond evenwicht herstelt. lees meer